'Nieuw' werk van Michelangelo in Oxford

Onbekend werk van #Michelangelo ontdekt

Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2011 Cultuur Een schilderij dat al tientallen jaren aan de muur in het Campion Hall-college van de universiteit van Oxford hangt, blijkt mogelijk het werk van Michelangelo te zijn.

Al jaren werd gedacht dat een minder bekende tijdgenoot van Michelangelo de maker van het doek was. De Italiaanse wetenschapper Antonio Forcellino onderzocht het schilderij met gebruik van infraroodstraling, en ontdekte dat het toch echt alleen het werk van Michelangelo kan zijn. Forcellino schreef een boek over de verloren werken van de renaissanceschilder. Het schilderij – met een afbeelding van Christus aan het kruis – zou er één van zijn. Hij is ervan overtuigd dat 'niemand anders dan Michelangelo' een dergelijk kunstwerk had kunnen maken.

Tien keer meer waard

Sinds de geruchten op gang kwamen dat het schilderij een echte Michelangelo is, is het wel tien keer meer waard geworden. Niet slecht voor een schilderij dat in 1930 op een veiling gekocht werd! Het kunstwerk is daarom van zijn oude plek verwijderd en naar het Ashmolean Museum in Oxford gebracht.

Ander werk van Michelangelo bekijken? Dat kan onder andere bij Onze Lieve Vrouwenkerk in Brugge.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 12 juli 2011 - 811

Dit past bij ''Nieuw' werk van Michelangelo in Oxford'