1

Eerste auteurs bekend voor Manuscripta

China is onderdeel van het boekenfestival #manuscripta

Boekenfestival Manuscripta Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft vandaag de eerste namen van optredende auteurs bekendgemaakt. Onder anderen Kluun, Youp van 't Hek en Renate Dorrestein geven lezingen tijdens de jaarlijkse opening van boekenfestival Manuscripta.

Elk jaar wordt het boekenfestival Manuscripta gevierd in het eerste weekend van september. Tijdens dit driedaagse festival in Amsterdam presenteren auteurs hun nieuwste boeken. Daarnaast geven zij lezingen en voordrachten en kunnen de bezoekers deelnemen aan workshops. Ook wordt de winnaar van de NS Publieksprijs bekendgemaakt.

Luister en geniet van verhalen en columns onder de luisterboom

Europese Literatuurprijs

Uit het buitenland zijn dit jaar John Boyne en Marie NDiaye aanwezig. Boyne is schrijver van het boek 'De jongen in de gestreepte pyama', waarvan de verfilming hoge ogen scoorde bij het bioscooppubliek. NDiaye won de Europese Literatuurprijs met haar boek 'Drie sterke vrouwen'. Meer namen van Nederlandse en buitenlandse auteurs die deelnemen aan het boekenfestijn worden later bekendgemaakt.

China

Nederland is dit jaar gastland op de internationale boekenbeurs van Beijing. Ongeveer twintig Nederlandse auteurs zijn afgereisd naar China om daar hun boek te presenteren. Daarnaast geven ze lezingen. Manuscripta wijdt daarom dit jaar een programmaonderdeel aan China.

Luisterboom

Ook is er de 'Luisterboom'. Deze boom is in opdracht van het CPNB gemaakt en staat van 3 tot en met 5 september op het boekenfestival. Onder deze boom luistert de bezoeker naar de beste columns, gedichten en korte verhalen. Er zijn in totaal drie luisterbomen: een gedichtenboom, een columnboom en een boom speciaal voor kinderen, waarin Annie M.G. Schmidt verhaaltjes voorleest. De luisterboom werd afgelopen vrijdag onthuld door Nico Dijkshoorn op de Parade Den Haag. De boom is van 5 tot en met 21 augustus te horen en te zien op de Parade in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

Manuscripta wordt dit jaar van 3 tot en met 5 september gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op zaterdag en zondag is het boekenfestival geopend voor publiek. Op maandag is Manuscripta alleen geopend voor auteurs, media, uitgeverijen en boekhandels. De kaartverkoop start medio juli. Een kaartje voor de zaterdagavond kost € 7,50 en voor de zondag € 10,-.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 12 juli 2011 - 103