Zwarte Cross Festival start voor de 15e keer

Zwarte Cross Festival |  
Nieuws door

Campingkaarten zijn al uitverkocht #zwartecross

15 juli 2011 Cultuur Lichtenvoorde, Gelderland Lichtenvoorde staat dit weekend in het teken van opspattend modder, jankende gitaren en spektakels op de motorfiets. Het Zwarte Cross Festival gaat vandaag voor de vijftiende keer van start en trekt ook dit jaar weer veel bekijks.

Het Zwarte Cross Festival is een begrip in de Achterhoek. Van vrijdag tot en met zondag treden op 23 podia bands op waaronder Normaal, Blondie en Life of Agony. Daarnaast zijn er tal van motorcrosswedstrijden en freestyle stunt shows. Ook is er een vuurwerkshow en een kampvuurpodium.

Windhoos

Ondanks de slechte weersvooruitzichten, gaat het festival door. Er zijn nog geen activiteiten afgelast of aangepast en de organisatie verwacht dat het met het weer wel meevalt in Lichtenvoorde. Wel houden de organisatoren van de Zwarte Cross een oogje op de weervoorspellingen. Afgelopen jaar trof een windhoos het festivalterrein die voor een miljoen euro schade maakte.

Uitverkocht

De campingkaarten zijn allemaal uitverkocht. Wel zijn er nog dag- en 3-dagenkaarten beschikbaar. Festivaldirectrice Tante Rikie Nijman verwacht dat het festival ook dit jaar uitverkocht raakt. "De kaartverkoop gaat rap. De camping is al uitverkocht. Wie nu nog wil komen moet snel zijn, want we willen teleurstellingen bij de ingang voorkomen." Neem voor de zekerheid wel een paraplu mee als je gaat.

Benieuwd wat er nog meer te doen is in de Achterhoek? Bekijk ons overzicht van alle uitjes in Gelderland.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-15 10:10:44 - 1302