Bioscopen en winkels profiteren van regen

Topdagen voor bioscoop en detailhandel #regen

Binnenactiviteiten Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2011 Toerisme Wat de bioscopen en de detailhandel betreft mag het wel blijven regenen. Grote winkels, overdekte winkelcentra en bioscopen, in Nederland zoeken we massaal naar een droog uitje.

Directeur Henk Kok van Detailhandel Nederland vertelt in De Telegraaf: "Heel veel mensen die nu vrije dagen hebben, of schoolvakantie, maken van de nood een deugd. Ze gaan gezellig shoppen." De V&D en de Hema profiteren met hun restaurants van het herfstachtige weer. Mensen blijven eerder hangen voor een kopje koffie of iets anders lekkers. De omzet van de V&D lag in de afgelopen vier weken, vier procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar.

Bioscopen

Ook de bioscopen varen wel bij het natte weer. Afgelopen zaterdag en zondag kochten zo'n 80.000 mensen een bioscoopkaartje. Een deel van dit succes is te danken aan de laatste Harry Potter-film, maar ook andere producties doen het goed. Ron Sterk, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten, laat in het AD weten dat ook Cars 2 populair is.

Op zoek naar een ander, droog uitje? DagjeWeg.NL verzamelde een schat aan leuke binnenactiviteiten.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 09:54:34 · Gepubliceerd: 19 juli 2011 - 161