1

Nederland nog steeds populair als vakantieland

2,6 miljoen buitenlanders vieren #zomervakantie in Nederland

Zomervakantietips Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2011 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Nederland is de afgelopen dagen natter dan nat. En de lastminutes zijn niet aan te slepen. Toch verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat er 2,6 miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie in Nederland vieren.

In totaal vieren 2,6 miljoen buitenlandse toeristen hun vakantie in Nederland. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. Het NBTC verwacht vooral meer Duitsers en Belgen dan vorig jaar. Ook uit landen zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Italië en Spanje verwacht het NBTC iets meer bezoekers. De buitenlandse bezoekers besteden bijna een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Lastminutes

Volgens het NBTC vieren 4,1 miljoen Nederlands hun zomervakantie in eigen land. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar. De meeste Nederlandse vakantiegangers kiezen voor een camping of een bungalowpark. Bij een zomervakantie in het buitenland zijn vooral Frankrijk, Duitsland en Spanje populair.

Waar gaat u heen op vakantie? Reageer hieronder!

Volgens het NBTC vieren 4,1 miljoen Nederlands hun zomervakantie in eigen land
Vind alvast leuke tips voor de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 19 juli 2011 - 492