Geen jazz meer in Rotterdamse Dizzy

Jazzcafé Dizzy |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Jazzcafé #Dizzy sluit deuren en zoekt een nieuwe koper

21 juli 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Geen vrolijke noten van de saxofoon, de pelpinda's op de grond of live jamsessies meer in Rotterdam. Jazzcafé Dizzy is failliet. Een betalingsachterstand en achterstallig onderhoud gaven al problemen. De druppel was een waterlekkage waardoor de elektriciteit het begaf. Het beroemde café staat nu te koop.

Na 35 jaar van trouwe dienst is Rotterdam sinds deze week een stukje cultuur verloren, zo meldt het NRC. Jazzcafé Dizzy was jarenlang een begrip. Het café werd bekend toen Chet Baker er zijn laatste noten speelde. Een paar dagen later werd de legendarische trompetist dood aangetroffen in Amsterdam.

Te koop

Het café kampte al langere tijd met problemen. Zo was er een betalingsachterstand. Ook werd het pand slecht onderhouden. Vorig week kreeg het café last van een waterlekkage, waarop de elektriciteit het begaf. Voldoende reden voor de eigenaar om de jazzplek failliet te verklaren en te koop te zetten. Nu maar hopen dat iemand weer nieuw leven blaast in dit unieke stukje Rotterdam.

Zin in wat te drinken? Vind hier de leukste Rotterdamse cafés.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-21 17:01:35 - 193