Apenheul verliest gorillababy

Verzorgers vonden gorilla Faraja vanochtend #Apenheul

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2011 Natuur Apeldoorn, Gelderland Dinsdag was het nog groot feest in de Apenheul. De dierentuin vierde de geboorte van vijf gorillababy's met een uitbundig kraamfeest. Helaas volgde na deze enorme babyboom een teleurstelling. De verzorgers troffen één gorillababy vanochtend levenloos aan.

Geheel onverwacht kwam babygorilla Faraja op 12 maart 2011 ter wereld in de Apenheul. Moeder Lobo was pas in april uitgerekend en de ontdekking van de kleine was dus een grote verrassing. Faraja was bij de geboorte ook nog heel klein, maar deed het wel goed. Tot de verzorgers haar vanochtend vonden. Ze lag levenloos in de armen van haar moeder. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, maar voor de verzorgers is het een enorme domper. De gorilla's en vooral moeder Lobo krijgen nog de kans om afscheid te nemen van Faraja, zo laat de Apenheul weten.

Babyboom gorilla's Apenheul

Afgelopen dinsdag vierde de Apenheul in Apeldoorn de geboorte van vijf gorillababy's met een groot kraamfeest. Zoveel geboortes binnen één groep gorilla's is een wereldrecord binnen de dierentuinen.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 22 juli 2011 - 528

Dit past bij 'Apenheul verliest gorillababy'