1

Zwarte zaterdag komt eraan

ANWB waarschuwt voor topdrukte op snelwegen

Nieuws door

archief oud artikel 25 juli 2011 Toerisme Ede, Gelderland Aankomende zaterdag kun je de Europese snelwegen maar beter vermijden. Dan is het namelijk zwarte zaterdag; de drukste reisdag van het jaar in Europa. De ANWB verwacht honderden kilometers file in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Frankrijk

Overal in Europa trekken gezinnen er massaal met de auto op uit. Vanaf dit weekend hebben alle Europese landen namelijk officieel vakantie. Dat zal voor een topdrukte op de snelwegen zorgen. De ANWB verwacht zaterdag rond het middaguur zeshonderd kilometer file in Frankrijk. Toeristen op weg naar Zuid-Frankrijk hebben de grootste pech. Op alle belangrijke routes naar het zuiden loopt het vast. Via alternatieve routes kunnen de grootste files wellicht omzeild worden. Maar het verstandigst is om snelwegen richting de Middellandse Zee helemaal te mijden en op zondag pas te vertrekken naar het zonnige zuiden.

De ANWB verwacht voor zaterdag zo'n zeshonderd kilometer file in Frankrijk

Duitsland en Zwitserland

Ook in Duitsland zullen de autowegen propvol staan. Naar verwacht gaan veel inwoners van de drukke deelstaat Noordrijn-Westfalen zaterdag op vakantie. In Zwitserland wordt het extreem druk bij de Sint Gotthardtunnel. In beide richtingen lopen de wachttijden volgens de ANWB op tot meer dan drie uur.

Nederland

In eigen land wordt alleen buitengewone drukte op lokaal niveau verwacht. Rond Rotterdam kunnen er files ontstaan vanwege het Zomercarnaval . Bij Assen wordt het druk door het Truckstarfestival op het TT-circuit.

Zwarte zaterdag

De drukste zaterdag in de zomer heet zwarte zaterdag vanwege een aantal dramatische gebeurtenissen op 31 juli 1982. Op die dag gebeurden er door vakantiedrukte en regen veel ongelukken. Zo reed bij de Franse plaats Beaune een bus op enkele personenauto's in. Hierbij kwam 53 mensen om het leven, waaronder veel kinderen.

Toch een paar dagen weg, maar geen zin in kilometers file? Kies voor een weekendje weg in eigen land!

Laatst gewijzigd: 2011-07-26 13:31:59 · Gepubliceerd: 25 juli 2011 - 286

Dit past bij 'Zwarte zaterdag komt eraan'