Meer bedden voor toeristen en zakenlui

Hotels Nieuws door

archief oud artikel 26 juli 2011 Cultuur Nederland telt steeds meer slaapplekken voor toeristen en zakenlui. Het aantal hotel, pensions en conferentieoorden nam in de afgelopen jaren namelijk met 65 procent toe. Ook de eventcatering neemt toe.

In de afgelopen vijf jaar groeide het aantal horecabedrijven met tien procent tot bijna 53.900. Vooral hotel pensions en conferentieoorden schoten als paddenstoelen uit de grond, blijkt uit de cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK). "Nederland is een congresland met een goede luchthaven. Daardoor waren er ook meer hotelkamers nodig in de Randstad", legt een woordvoerder van KVK uit. "Investeringen in hotels en conferentieoorden worden daarnaast lang van te voren gepland en zijn daardoor minder afhankelijk van de economie."

"Nederland is een congresland"

Minder barkrukken

Cafés daarentegen sluiten steeds vaker voorgoed hun deuren. Het totaal aantal cafés nam in de afgelopen vijf jaar met zes procent af. In het noorden, oosten en zuidoosten van het land is de daling van het aantal cafés het groot. Daar sloten de afgelopen vijf jaar tien procent van het totaal aantal cafés.

Laatst gewijzigd: 2011-07-26 17:46:45 · Gepubliceerd: 26 juli 2011 - 619

Dit past bij 'Meer bedden voor toeristen en zakenlui'