Een dubbele Van Gogh

Studie: Van Gogh schilderde over eigen werk heen #vangogh

Van Gogh Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 26 juli 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Van Gogh schilderde met regelmaat over eigen werk heen. Conservator Louis van Tilborgh en restaurator Ella Hendriks van het Van Gogh Museum onderzochten 87 schilderijen van Van Gogh. Vorige maand verschenen hun bevindingen.

Er was weinig bekend over Van Gogh tijdens zijn Parijse tijd. Reden te meer voor het Van Gogh Museum om een onderzoek te starten. De bevindingen van Van Tilborgh en Hendriks doen stof opwaaien. Zij vermoeden dat Vincent van Gogh pakweg éénderde van al zijn schilderijen hergebruikte. Eerder ontdekten zij al een schilderij dat vermoedelijk geen zelfportret was van de beroemde Nederlandse schilder, maar een afbeelding van zijn broer Theo. Dit meldt NRC Handelsblad vandaag.

Van Gogh hergebruikte ongeveer eenderde van zijn doeken

Laatst gewijzigd: 2011-07-26 17:42:13 · Gepubliceerd: 26 juli 2011 - 89

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Vanaf volgende week te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.