Lowlands waarschuwt voor valse kaartjes

Namaaktickets niet van echt te onderscheiden #lowlands

Lowlands versus zwarte handel: 1-0   Nieuws door

27 juli 2011 Cultuur Biddinghuizen, Flevoland De organisator van Lowlands waarschuwt voor een grote lichting valse kaarten die identiek zijn aan de officiële tickets. Het driedaagse festival dat eind augustus plaatsvindt in Biddinghuizen, was in november vorig jaar binnen twee uur uitverkocht. Festivalliefhebbers maken een ware jacht op entreebewijzen, waar oplichters gretig gebruik van maken.

De organisator van het populaire festival, Mojo Concerts, deed afgelopen dinsdag een waarschuwend persbericht de deur uit. "Bij Ticket Service zijn diverse meldingen binnengekomen van mensen die via Marktplaats en andere onofficiële verkoopadressen een ticket hebben gekocht, maar deze niet vertrouwden", schrijft Mojo Concerts in het bericht. "Na onderzoek blijkt het om zeer goed nagemaakte Lowlands-kaarten te gaan."

Valse barcode

De valse Lowlands-kaartjes zijn gedrukt op blanco Ticket Service kaarten die gestolen zijn bij een voorverkoopadres, waardoor de kaarten identiek zijn aan de echte toegangsbewijzen. "De barcode die op de kaart staat is ongeldig en de nummers van de valse kaarten zijn bekend. Het gaat om de serie die loopt van 36563001 t/m 36564000", aldus Mojo Concerts. Wie vermoedt een vals kaartje te hebben gekocht, kan dit controleren op een speciale website van de organisatie. Hier staan alle bekende valse ticketnummers gepubliceerd.

Kunstzinnig Lowlands

Op het zomerse festival kunnen de bezoekers dit jaar genieten van bands als Elbow, Interpol en Handsome Poets. Naast muziek valt er nog genoeg te zien, zoals indrukwekkende dans- en theatervoorstellingen en kan er meegedaan worden aan literaire workshops met tips van schrijver Ronald Giphart. Lowlands-liefhebbers zonder kaartje kunnen dus beter de dubieuze ticketverkopers vermijden en proberen een entreebewijs te winnen via de talloze prijsvragen.

"Het blijkt om zeer goed nagemaakte tickets te gaan"

Laatst gewijzigd: 2011-07-27 14:14:25 · Gepubliceerd: 2011-07-27 12:18:55 - 737