Babyboom-week voor Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp | Nieuws door

Naast gorillababy ook negen klipdassen en twee ezelspinguïns #Rotterdamzoo

28 juli 2011 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland De ooievaar had het deze week druk bij Diergaarde Blijdorp. Het Rotterdamse park telt elf nieuwe baby's: negen klipdassen, twee ezelspinguïns en een gorillababy.

Voor het eerst zijn er ezelspinguïns geboren in Nederland

Maar liefst elf keer beschuit met muisjes. Diergaarde Blijdorp kent deze week een ware babyboom. En een heuse primeur, want voor het eerst in heel Nederland zijn er twee eieren uitgekomen van de ezelspinguïns.

Ezelspinguins

Nooit eerder werden er ezelspinguïns geboren in een Nederlandse dierentuin. Van de drie eieren zijn er twee uitgekomen. De jongen maken het goed. Deze middelgrote pinguïnsoort uit Antartica zwemt samen met de koningspinguïns in het Oceanium van het Rotterdamse dierenpark en de kleintjes zijn nu al te bewonderen.

Klipdassen

Ook bij de klipdassen is het groot feest. Daar werden in een paar dagen tijd maar liefst negen klipdasjes geboren. Alle negen dasjes springen al vrolijk rond in hun rotsachtige verblijf. De groep dassen in Blijdorp is één van de grootste groepen klipdassen in Europese dierentuinen.

Nog een feestje?

Het is waarschijnlijk nog niet afgelopen met de babyboom. De koningspinguïns hebben vijf eieren gelegd. Deze worden in een speciale broedmachine warm gehouden totdat ze uitkomen. De eieren zijn uit voorzorg bij de ouders weggehaald omdat ze erg kwetsbaar zijn. Over een paar weken weet het dierenpark of ze opnieuw kunnen trakteren op beschuit met muisjes.

Bokito werd deze week voor de vijfde keer papa. Lees hier meer over de dinsdag geboren gorillababy.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-28 12:23:01 · Gepubliceerd: 2011-07-28 12:18:40 - 225