Vlug naar de bioscoop, voordat het te laat is

Films voortaan minder lang in #bioscoop te zien

Pathébioscopen Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2011 Cultuur Wie in de toekomst plannen heeft om een bepaalde film in de bioscoop te bekijken, moet er als de kippen bij zijn. De looptijd van films in bioscopen wordt in de toekomst namelijk aanzienlijk kleiner, verwacht Lauge Nielsen, directeur van Pathé. Door Video on Demand komt de filmliefhebber volgens hem de deur niet meer uit.

Dit zegt Lauge Nielsen, directeur van Pathé, in een interview met BNR. Momenteel blijven films gemiddeld zes tot acht weken op het witte doek te zien. Maar in de toekomst zullen films volgens Nielsen slechts vier tot zes weken doorlopen.

Vanuit de huiskamerstoel

Reden van het verkorten van de looptijd van films is de opkomst van Video on Demand. Hiermee kunnen gebruikers tegen betaling een film opvragen, om deze vervolgens vanuit hun huiskamerstoel te bekijken. Meestal is de film vier maanden na de bioscooppremière te bekijken via Video on Demand. In de Verenigde Staten is er momenteel een debat gaande of een film al na twee maanden beschikbaar moet zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-07-29 20:49:21 · Gepubliceerd: 29 juli 2011 - 140