1

Wielerarchief Jean Nelissen tentoongesteld

Tentoonstelling van de wielerjournalist te zien tot 25 augustus #nelissen

Jean Nelissen Tentoonstelling Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2011 Sport Roosendaal, Noord-Brabant Wielrenners, volgeschreven kladblokken, doping en truien in allerlei kleuren. Het wielerarchief van voormalig sportjournalist Jean Nelissen is immens. Een deel ervan staat sinds donderdag opgesteld bij de tentoonstelling over Jean Nelissen in de bibliotheek van Roosendaal.

Jean Nelissen overleed in 2010. De uit Limburg afkomstige verslaggever was journalist, maar werd vooral bekend als wielerverslaggever bij Studio Sport. Vooral zijn grote feitenkennis van de wielersport deed iedereen versteld staan. Een deel van zijn persoonlijke archief is nu te zien in de bibliotheek van Roosendaal.

Nelissen stond bekend om zijn enorme wielerkennis

Doping

De expositie bestaat uit een deel van zijn persoonlijke archief. Er zijn kladblokken, handgeschreven kaarten met informatie over wielrenners, felgekleurde truien en foto's te zien. Ook is er aandacht voor doping in de wielersport en voor de 23 boeken die Nelissen in de afgelopen jaren schreef. Oud-wielrenner Rini Wagtmans opende donderdag de tentoonstelling.

De expositie over Jean Nelissen is te zien tot 25 augustus in Parrotia, Markt 54 in Roosendaal.

Laatst gewijzigd: 2011-07-29 19:57:05 · Gepubliceerd: 29 juli 2011 - 427