Slecht zomerweer goed voor musea

Deze maand 7 procent meer bezoekers dan vorig jaar #museum

Musea Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2011 Cultuur Plensbuien, grauwe wolken en sombere gezichten. Het regenachtige weer zorgt voor een mistroostige zomer. Maar de Nederlandse musea profiteren massaal van het slechte weer. In de maand juni trokken de musea ongeveer 7 procent meer bezoekers dan vorig jaar.

Een aantal musea melden zelfs betere cijfers. Zo trok het Rijksmuseum in Amsterdam in juni en juli bijna 8 procent meer bezoekers dan in dezelfde maanden in 2010. Ook het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem haalde meer bezoekers binnen. Het bezoekersaantal in juni steeg met 17 procent ten opzicht van het jaar ervoor, zo meldt een woordvoerster van het museum.

"De 'weer-pro's' worden weer bedankt. Ik heb vandaag geen wolkbreuk gezien!"

Negatieve weersvoorspellingen

De weersvoorspellingen waren afgelopen twee maanden vaak negatief. Regen, storm en harde wind zouden heel Nederland teisteren. Niet elk uitje was hierover te spreken, want vaak kwamen de voorspellingen niet uit. Toch bleven de bezoekers vaak weg. Zo ook bij de Nijmeegse Vierdaagse. Bijna 1500 wandelaars kwamen niet opdagen. Een ongekend hoog aantal volgens de organisatie, waarschijnlijk veroorzaakt door negatieve weersvoorspellingen. Ook tijdens de Vierdaagse bleef het voorspelde stormachtige weer uit. Reden genoeg voor CDA-Kamerlid Michiel Holtackers - die ook meeliep bij de Vierdaagse - om afgelopen woensdag kamervragen te stellen. Hij pleit voor een regionalisering van de weersvoorspelling. Daardoor worden de weersvoorspellingen accurater.

Boze Efteling

Ook refereerde de CDA'er aan de boze tweet afgelopen zondag van Bart de Boer, directievoorzitter van De Efteling. "De 'weer-pro's' worden weer bedankt. Ik heb vandaag geen storm en wolkbreuken gezien. Weerbericht is voor het westen bedoeld!" De Boer legde gisteren tegenover Hart van Nederland uit dat foutieve weersvoorspellingen ervoor zorgen dat mensen onterecht thuisblijven.

Laatst gewijzigd: 2011-07-29 20:10:38 · Gepubliceerd: 29 juli 2011 - 324