Groningen aantrekkelijker voor toeristen

Imago provincie Groningen in de lift #toerisme

Dagje uit in Groningen Nieuws door

archief oud artikel 1 augustus 2011 Toerisme Groningen, Groningen Vakantie vieren in de provincie Groningen. Steeds vaker zien toeristen dit als een aantrekkelijk optie, zo blijkt uit onderzoek van de provincie. In de afgelopen zeven jaar is het toeristisch imago van Groningen sterk verbeterd.

Een magere 5,6 scoorde Groningen in 2004 bij toeristen die de provincie nog nooit bezochten. Nu, zeven jaar later, is de waardering van deze groep gestegen naar een 6,2. Zijn ze eenmaal in Groningen geweest, dan is het cijfer een stuk hoger. Net als in 2004 gaven de toeristen de provincie een 7,8.

Toeristische informatie

Hoewel de eerst genoemde groep Groningen nog nooit bezocht heeft, is de waardering flink gestegen. Dit komt volgens de ondervraagden door de sterk verbeterde toeristische informatie over de provincie. In 2004 wist nog 76 procent te weinig van de provincie af om een bezoek te overwegen. In zeven jaar tijd is dit percentage gedaald naar 56 procent. De overweging om een provincie te bezoeken is dus grotendeels afhankelijk van de beschikbare toeristische informatie.

Er gaat niets boven Groningen! Vind jij dat ook? Vind dan alle uitjes in Groningen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-08-01 13:22:36 · Gepubliceerd: 1 augustus 2011 - 86