Dierenactivisten strijden voor orka Morgan

Rechter oordeelt vandaag over de verhuizing van #orkaMorgan

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Voor de rechtbank in Amsterdam eist de Orka Coalitie vandaag de vrijheid voor orka Morgan. Het Dolfinarium maakte vorige week de verhuizing van het dier naar een park op Tenerife bekend. Volgens de dierenactivisten wil het zeedierenpark het jonge vrouwtje inzetten als fokdier.

Na deskundig onderzoek van wetenschappers concludeerde het Dolfinarium dat orka Morgan niet terug kan naar de natuur. In Loro Parque, op Tenerife, vond het park een pleeggezin voor Morgan. "De groepssamenstelling en het leefgebied van de orka’s op Tenerife sluiten perfect aan bij de behoeften van een jonge orka," verklaarde directeur Marten Foppen. Dierenactivisten, verenigd in de Orka Coalitie, zijn het hier niet mee eens. Volgens hen krijgen orka's in de kleine bassins last van stress en agressiviteit. Vandaag om 11:00 uur staan zij voor de rechter in Amsterdam, die in een kort geding oordeelt over de verhuizing van Morgan.

Orka Morgan

De ernstig verzwakte orka Morgan werd vorig jaar juni uit de Waddenzee gevist. Sinds die tijd verblijft zij in het Dolfinarium om aan te sterken. Al lange tijd twisten de Orka Coalitie en het Dolfinarium over haar toekomst. Of in de vrije natuur of in een dierenpark, wat wordt het vandaag?

Uitspraak

Update: De rechter heeft zojuist uitspraak gedaan. Lees hier het vervolg: Orka Morgan blijft in Harderwijk.

Gek op dieren? Ga een dagje naar de dierentuin!

Laatst gewijzigd: 2011-08-03 15:53:51 · Gepubliceerd: 3 augustus 2011 - 264