Vondelpark verbant de barbecue

Alleen op aangewezen plekken nog barbecueën #vondelpark

Vondelpark Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2011 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Wie op een willekeurige plaats wil barbecueën in het Vondelpark, kan dat alleen nog deze week doen. Vanaf volgende week is het verboden om in het Amsterdamse park te barbecueën. Alleen op een aantal vaste punten mag het vlees nog op het rooster.

Het Amsterdamse stadsdeel Zuid wil met deze maatregel de overlast van barbecueërs in het Vondelpark aan banden leggen. Veel voorkomende klachten van andere parkbezoekers waren geluidsoverlast en de compleet weggeschroeide grasplekken. In het park zijn speciale plekken aangelegd waar de barbecue nog wel is toegestaan. De plekken zijn voorzien van borden en vuurvaste containers. Dit meldde Dichtbij.nl gisteren.

Barbecueërs zorgen voor geluidsoverlast en weggeschroeide grasplekken

Geen hamburger meer in Amstelpark

Ook in het Sarphatipark, Gijsbrecht van Aemstelpark en het Maarten Luther Kingpark wordt het 'wildbarbecueën' aan banden gelegd. In het Beatrixpark en Amstelpark mag helemaal geen hamburger meer geroosterd worden. Of het gedeeltelijke verbod stand houdt, is niet zeker. De Amsterdamse deelraad is namelijk voor een algeheel verbod. "Dat is veel makkelijker te handhaven", aldus stadsdeelbestuurder Joep Blaas in Het Parool.

Benieuwd waar je nog wel kunt barbecueën? Lees ons artikel Groene barbecue in het park.

Laatst gewijzigd: 2011-08-03 14:30:38 · Gepubliceerd: 3 augustus 2011 - 276