Duits museum koopt schilderij Isaac Israëls

Schilderij Israëls hangt naast werk van Liebermann #musea

Musea Nieuws door

archief oud artikel 12 augustus 2011 Cultuur Het Duitse Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover heeft vandaag een schilderij van de Nederlandse schilder Isaac Israëls gekocht voor € 300.000. Het schilderij 'Strandgezicht van Viareggio' komt naast het werk van de Duitse impressionist Max Liebermann te hangen.

Isaac Israëls (1865-1934) is één van de bekendste impressionistische schilders van Nederland. Israëls was lid van de De Amsterdamse Impressionisten en stond bekend om zijn strand- en duinenschilderingen.

Israëls stond bekend om zijn vele strandschilderingen

Veel aandacht

De komst van het schilderij in Hannover trekt veel aandacht van de Duitse media. Kunsthandelaar Mark Smit die het schilderij verkocht, is ook aanwezig. "Vanochtend was de officiële presentatie van het schilderij. Ik heb al diverse interviews met Duitse tv-programma's, kranten en tijdschriften erop zitten. Dit schilderij is het belangrijkste werk van Israëls dat in Duitsland hangt, en dat is goed te merken."

Strand van Scheveningen

Het schilderij van Israëls komt naast het werk van de bekendste Duitse impressionist Max Liebermann te hangen. De Duitse schilder was goed bevriend met Israëls. Samen bezochten ze regelmatig het strand van Scheveningen. De schilderijencollectie van het Landesmuseum behoort tot de tien belangrijkste van Duitsland. Naast het werk van bekende Duitse impressionisten, hangen er ook schilderijen van onder meer Claude Monet en Alfred Sisley.

Ander werk van Isaac Israëls hangt in verschillende musea in Nederland. Onder andere het Rijksmuseum in Amsterdam bezit diverse werken van de schilder.

Laatst gewijzigd: 2011-08-12 11:51:45 · Gepubliceerd: 12 augustus 2011 - 461