1

Waterproof feesten op Dutch Valley

#DutchValley maakt festivalterrein waterbestendig

concerten Nieuws door

archief oud artikel 12 augustus 2011 Cultuur Spaarnwoude, Noord-Holland Dat het dit weekend geen ideaal festivalweer is, is geen verassing. De kans dat de regen met bakken uit de lucht valt, is met zeventig procent zeer aanwezig. De organisatie van muziekfestival Dutch Valley speelt hier handig op in. Niet door het evenement af te blazen, maar door het festivalterrein te bedekken met houtsnippers.

Door de houtsnippers verandert de grond niet in een modderpoel, waardoor de regenoverlast beperkt blijft. Met een plastic poncho, regenlaarzen en een paraplu kun je op de manier alsnog waterproof genieten van de optredens op het festival.

Door de houtsnippers verandert de grond niet in een modderpoel

Dumpprijzen

De organisatie van Dutch Valley verwacht een flinke opkomst. Inmiddels zijn er namelijk ruim 25.000 van de in totaal 30.000 kaarten verkocht. De overige tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via de website van de organisatie voor 55 euro per stuk. Enkele geluksvogels bemachtigden de kaarten voor heel wat minder geld. Dutch Valley wilde namelijk koste wat het kost het festivalterrein vol krijgen. Daarom verkocht de organisatie 2500 kaarten via de veilingsite VakantieVeilingen.nl. De toegangskaarten gingen daar voor zo'n 20 tot 30 euro per stuk onder de hamer.

120 optredens

Het eendaagse evenement met uitsluitend Nederlandse artiesten maakt dit jaar zijn debuut op het recreatieterrein Spaarnwoude bij Haarlem. Het evenement telt 120 optredens, verspreid over tien tenten en twee openluchtpodia.

Zin in een muzikaal uitje? Kijk ook eens bij onze concerten.

Laatst gewijzigd: 2011-08-12 15:11:56 · Gepubliceerd: 12 augustus 2011 - 257