Vierde bruinvis terug in zee

Nieuws over bruinvissen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bruinvis Sienke terug in zee na herstelperiode #bruinvis

17 augustus 2011 Natuur Schiermonnikoog, Friesland De afgelopen tijd zijn er veel dode bruinvissen aangespoeld op de Nederlandse kust. Maar er is ook goed nieuws: gisteren is de vierde bruinvis van dit jaar succesvol teruggezet in zee.

"Wanneer we een bruinvis op deze manier kunnen terugbrengen zijn we erg blij"

Bruinvis Sienke spoelde begin dit jaar aan op Texel. Bij Stichting SOS Dolfijn mocht het dier even bijkomen. Gisteren was de bruinvis weer genoeg hersteld en is ze teruggezet in zee, ten noordwesten van Schiermonnikoog. Sienke zwom nog twee rondjes voor de boot langs en dook daarna de diepte in.

SOS Dolfijn

Jolanda Meerbeek van SOS Dolfijn is enthousiast over de uitzet. "Het is een druk jaar voor onze opvangorganisatie. Wanneer we dan een bruinvis op deze manier kunnen terugbrengen zijn we erg blij!". Sienke is de vierde bruinvis die succesvol is teruggezet in zee. Nu zijn er nog vier bruinvissen en een witsnuitdolfijn bij SOS Dolfijn, maar die moeten eerst nog herstellen voordat ze de zee weer in kunnen.

Record

De afgelopen tijd spoelde er een recordaantal bruinvissen aan op de Nederlandse kust. Elk jaar stranden er honderden bruinvissen, maar dit jaar ligt het aantal al erg hoog. In 2009 werden er in het hele jaar 513 dode bruinvissen gevonden. Nu zijn dat er al meer dan 320. Vooral aan de kust van Zeeland en Zuid-Holland worden veel bruinvissen gevonden.

Lees het laatste nieuws over bruinvissen op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-08-17 08:03:36 · Gepubliceerd: 2011-08-17 07:59:56 - 103