Lowlands is begonnen

Lowlands |  
Nieuws door

Grote rijen bij de hoofdingang zorgen voor vertraging #LL11

19 augustus 2011 Cultuur Biddinghuizen, Flevoland Het driedaagse rockfestival Lowlands is begonnen. Om half twee vanmiddag trapte de Britse band The Wombats af in de Alpha-tent. De stemming zit er meteen goed in.

Op het twitter-account van Lowlands, #LL11, stromen de tweets binnen. De sfeer is goed en het weer is prima. "The wombatsss inclusief bier en zon, beter kan niet!", tweet Ylva93. Rvrijssen meldt: "Having fun @ #LL11".

"Normaal kom ik vol enthousiasme en luid schreeuwend het podium op"

Ingetogen opening

Naast de vrolijkheid staat het festival ook stil bij het drama van Pukkelpop. De opening van het festival is ingetogen. "Normaal kom ik vol enthousiasme en luid schreeuwend het podium opgelopen, maar dit jaar is dat helaas een beetje anders door een tragisch ongeluk op het Pukkelpopfestival", zegt presentator Henk Koolen vanaf het hoofdpodium. In elke tent is het een minuut stil. Ook de festivalkrant bericht over het nieuws. Of alle acts doorgaan, is nog niet duidelijk. Veel bands die optraden bij Pukkelpop zouden daarna op Lowlands spelen. Maar tot nu toe zijn er nog geen afzeggingen, zo laat de organisatie weten. De Belgische vlaggen op het terrein hangen halfstok.

Lange rijen

Toch zijn er ook de eerste negatieve berichten. Een aantal twitteraars melden dat bij de hoofdingang maar één poort open is. "In een uur en kwartier wel 20 meter opgeschoten naar de ingang", twittert Jeroen Postma. William Slot laat weten: "Nu al 135 min in de rij voor ingang van festivalterrein". Ook vanaf de campings is het moeilijk om het festivalterrein op te komen. Maar een uur later stroomt het terrein dan toch vol. Martin Haring: "En ineens mag iedereen naar binnen op #LL11. Dit had een uurtje eerder moeten gebeuren. Maar het feest kan beginnen!"

Laatst gewijzigd: 2011-08-19 15:28:34 · Gepubliceerd: 2011-08-19 15:10:35 - 2021