Toch 5 doden voor Pukkelpop

Zwaargewonde #Pukkelpop overleden in ziekenhuis

Nieuws over Pukkelpop Nieuws door

archief oud artikel 24 augustus 2011 Hasselt, Limburg-Belgie Het drama op Pukkelpop eist toch nog een vijfde leven. Een zwaargewonde festivalganger is vandaag overleden in het ziekenhuis.

Vorige week vielen er door het noodweer in Hasselt vier doden op het festival Pukkelpop. Installaties, tenten en zelfs bomen werden omgeblazen door de harde wind. Zeventig bezoekers raakte gewond en er vielen vier doden. Nu is er dan ook een vijfde festivalganger overleden.

Eerder werd al bericht over een vijfde dode, maar in alle chaos is er toen een vergissing gemaakt met optellen. In het ziekenhuis waar de Pukkelpop-slachtoffers naar toe werden gebracht, stierf donderdagnacht iemand kort nadat hij in kritieke toestand was opgenomen. Deze persoon is per ongeluk bij de Pukkelpop-doden opgeteld. Nu is het aantal toch weer bijgesteld van vier naar vijf.

Hasselt

Pukkelpop is een jaarlijks festival in het Belgische Hasselt, waar jaarlijks veel publiek komt. De laatste jaren komen er wel zo'n 200.000 bezoekers. Pukkelpop zou dit jaar plaatshebben op 18, 19 en 20 augustus, maar op de eerste dag is al besloten het festival te staken uit respect voor de slachtoffers.

Tenten en bomen werden omgeblazen door de harde wind
Lees het laatste nieuws over Pukkelpop op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-08-24 16:17:55 · Gepubliceerd: 24 augustus 2011 - 952