1

Bruidsjurken aanbidden in Nieuwe Kerk

Bruidsmode tentoonstelling in Nieuwe Kerk Amsterdam #nieuwekerk

Nieuwe Kerk Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 25 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland In de Amsterdamse Nieuwe Kerk zijn de komende zes weken bruidsjurken te zien van Nederlandse ontwerpers. Couturier Mart Visser is gevraagd om als 'kerkmeester' een tijdelijke tentoonstelling in te richten waarin hij laat zien wat de Nederlandse mode te brengen heeft. De tentoonstelling is tot 2 oktober te zien.

Vanaf vrijdag 26 augustus tot 2 oktober 2011 staat de kerk in het teken van trouwjurken. Visser koos zelf voor het thema 'trouwjurken'. 'Het is vaak het topstuk en handschrift van de ontwerper en altijd het sluitstuk van een haute coutureshow', zegt de couturier in een persverklaring. De Nieuwe Kerk is sowieso een leuke locatie voor een tentoonstelling over trouwjurken, want prins Willem-Alexander en prinses Máxima trouwden er in 2002.
De jurk van Máxima is helaas niet te zien in de expositie, wel dertig andere jurken van ontwerpers als Frans Molenaar, Jan Taminiau, Frank Govers en Edgar Vos. Er zijn ook vijf jurken te zien die Visser zelf heeft ontworpen.

Laatst gewijzigd: 2011-08-25 20:48:07 · Gepubliceerd: 25 augustus 2011 - 443