Chinese blafhert geboren in Artis

Ook vier nieuwe hagedissen kropen deze week uit hun ei #artis

Artis Nieuws door

archief oud artikel 26 augustus 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Het is een feestelijke week bij dierenpark Artis. Woensdag kropen er vier nieuwe hagedissen uit hun ei. En gisteren beviel een Chinese muntjak van een jong.

De moeder beviel in het buitenverblijf van het jonge vrouwtje. Met moeder en de kersverse baby gaat alles goed. De Chinese muntjak is een kleine hertensoort dat ongeveer een meter lang is en een halve meter hoog.

Door hun karakteristieke geluid heten ze ook wel 'blafhert'

Blaffen

De muntjak heeft als bijnaam 'blafhert'. Deze naam stamt af van het karakteristieke geluid dat de dieren maken bij gevaar en dat lijkt op het blaffen van een hond. De Chinese muntjakken en het jong zijn al te bezichtigen. Ze verblijven in het buitenverblijf van het Apenhuis.

Geen slang

Afgelopen woensdag kropen er vier scheltopusikken uit hun ei. Het is voor het eerst in negen jaar dat deze hagedissensoort in Artis geboren wordt. De scheltopusik is een hagedis zonder poten. Daardoor denken veel mensen dat het een slang is. Ook zijn bijnaam 'Europese glasslang' zet bezoekers vaak op het verkeerde been. Het viertal is te bewonderen in het reptielenhuis.

Woensdag was Artis ook in rep en roer omdat er een panda ontsnapte.

Laatst gewijzigd: 2011-08-26 13:52:28 · Gepubliceerd: 26 augustus 2011 - 247

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...