Babygorilla verovert harten in Artis

Broer likt pasgeboren aapje liefdevol schoon

Bezoek Natura Artis Magistra Nieuws door

archief oud artikel 5 september 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland De dierentuin Artis is weer een aapje rijker. Afgelopen zondag is een kleine baby gorilla ter wereld gekomen en ze wordt sindsdien liefdevol verzorgd door moeder en broer. Het dier ziet er sterk uit en heeft al gedronken, wat een goed teken is voor de verzorgers.

Gorilla's kunnen niet zomaar hun jongen opvoeden op basis van instinct. De enige manier waarop ze dit leren is door andere vrouwtjes in hun groep te observeren en zo leren ze hoe ze hun jongen moeten zogen, vasthouden en verzorgen. Pas daarna zijn ze 'bevoegd' om zelf een jong groot te brengen. Moeder Sindy heeft ook de vierjarige Shomari onder haar hoede, dus ze heeft de kneepjes van het moederschap al aardig onder de knie.

Speciaal fokprogramma

Dierentuin Artis doet mee aan een speciaal fokprogramma voor de Westelijke laaglandgorilla, omdat de soort ernstig bedreigd is. Het grootste gevaar voor de apen is toch wel de mens. Dit komt niet alleen door stroperij en illegale handel, maar ook door versnippering van hun leefgebieden. Afgelopen mei is er ook al een gorillajong geboren in de dierentuin en volgend jaar maart wordt er nog een baby verwacht.

Gorilla's kunnen alleen een jong grootbrengen, als ze het bij een ander zien
Volg het laatste nieuws van alle dierentuinen.

Laatst gewijzigd: 2011-09-05 17:15:38 · Gepubliceerd: 5 september 2011 - 329

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...