1

Stoot Bea van de troon!

Madame Tussauds wordt interactief na grote verbouwing

Bezoek Madame Tussauds Nieuws door

archief oud artikel 14 september 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Madam Tussauds kennen we inmiddels wel. Beelden bekijken en op de foto gaan met een kopie van een filmster is leuk, maar het huis van de beroemdheden kan wel een facelift gebruiken. Daarom begint de attractie nu met een grootschalige verbouwing, zodat het publiek straks in de huid van onze koningin mag kruipen of deelneemt aan een quiz over Hollywoodsterren.

De verbouwing van Madame Tussauds vindt plaats op de vierde verdieping, waar de Gouden Eeuw staat uitgestald. Deze Nederlandse triomfdagen worden vervangen door themaruimtes over onder andere het koningshuis. Om het wat spannender te maken voor het publiek, laten ze hier films en televisieprogramma's zien.

Tussauds afhuren

Een nieuwe insteek van de wereldberoemde attractie is een zogenaamde 'A-list party' in de centrale ruimte. Deze zaal is af te huren, zodat feestgangers schouder aan schouder staan met Kapitein Jack Sparrow en Justin Bieber. Madame Tussauds hoopt zo de bezoeker een actievere beleving te geven.

Koningin spelen

Een andere grote vernieuwing is dat toeristen zich kunnen verkleden bij het beeld van Koningin Beatrix en op haar troon mogen zitten. Bij de verschillende beroemdheden mogen persoonlijke fotoshoots gehouden worden en er komen leuke weetjes te hangen bij de 'celebs'. Denk bijvoorbeeld aan een quiz of een overzicht van hun levensloop. Tijdens deze vernieuwing blijft Madame Tussauds open, maar de vierde verdieping is tijdelijk gesloten. Op 15 maart krijgt het vernieuwde museum een feestelijke opening.

De zaal in Madame Tussauds is te huur voor een feest tussen de beroemdheden

Laatst gewijzigd: 2011-09-14 15:50:09 · Gepubliceerd: 14 september 2011 - 131