1

Luister vanuit je luie stoel

Muzikaal experiment in Nederland te horen via internet

Dagje weg in Enschede Nieuws door

archief oud artikel 15 september 2011 Opmerkelijk Enschede, Overijssel Bij de Universiteit van Twente maken ze er een muzikaal dagje van. De bandleden van Stefany June geven via internet een concert, maar de bandleden staan verspreid over het land. Het unieke, muzikale experiment heet MUSIC:Linked en is nooit eerder live vertoond. Zo staat er een bandlid op de zendmast in Amsterdam op ruim honderd meter hoogte, de drum en de zang worden geregeld op het campusterrein van de Universiteit Twente en een ander zit in Hilversum. De laatste muzikant staat in Duitsland.

Het experiment moet laten zien of het mogelijk is om een jamsessie te houden, terwijl alle bandleden zich op verschillende locaties bevinden. Alle aparte opnames moeten uiteindelijk samenkomen op de campus van de Universiteit Twente, waar kinderen met hun lunch naar grote schermen zitten te kijken. Ook is het mogelijk om het concert via internet te volgen.

Bekijk concert

Het eerste concert is rond de lunchtijd gegeven. Het volgende optreden is te zien tussen 15:45 en 16:15 uur op de Facebookpagina van DagjeWeg.nl.

Een bandlid staat op een zendmast van ruim honderd meter hoogte

Laatst gewijzigd: 2011-09-15 15:15:20 · Gepubliceerd: 15 september 2011 - 121