Laat je foppen in het Kröller-Müller Museum

Replacement Piece is nu te zien

Nieuws door

archief oud artikel 16 september 2011 Cultuur Otterlo, Gelderland In het Kröller-Müller Museum is vanaf nu een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Ger van Elk te zien. Het werk bestaat uit een gat in de grond met een foto er overheen geplakt.

Het werk heet Replacement Piece. Het idee en de eerste uitvoering stammen uit 1969. Waar het op neerkomt, is dat het 'kunstwerk' bestaat uit de verwijdering van een vierkante meter grondoppervlak en vervangen is door een foto van dat verwijderde deel. Hebben we dat al niet eerder gezien?

Superrealisme

Ger van Elk is een Nederlands kunstenaar die sculpturen, beschilderde fotowerken, installaties en filmwerken maakt. Zijn stijl wordt beschouwd als conceptuele kunst en arte povera. Van Elk is één van de belangrijkste vertegenwoordigers van deze stroming in Nederland. Hij noemt zijn Replacement Piece een vorm van 'superrealisme' en hij hoopt bezoekers van het Kröller-Müller Museum hiermee te foppen.

Wil je het werk in het echt bewonderen? Kom dan naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Kijk uit dat je niet in het gat valt!

Laatst gewijzigd: 2011-09-16 10:10:31 · Gepubliceerd: 16 september 2011 - 392

Dit past bij 'Laat je foppen in het Kröller-Müller Museum'