1

Verbied de Toppers om op te treden!

Vrolijke toppers zijn niet welkom op Jordaan Festival

Bezoek Jordaan Festival Nieuws door

archief oud artikel 16 september 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Op zijn minst vijfduizend mensen kijken uit naar het weekend dat voor de deur staat. Morgen begint namelijk het tweedaagse Jordaan Festival. Al jaren een begrip in Amsterdam. Grote publiekstrekkers zijn de Toppers Gordon, Joling, Froger en Jeroen van der Boom. Helaas heeft de gemeente op het allerlaatste moment besloten dat de vrolijke vier niet mogen optreden op het festival. De organisatie overweegt nu om het hele evenement stop te zetten.

Morgen is het zover. Dan begint het tweedaagse Jordaan Festival bij de Appeltjesmarkt in Amsterdam. Zonder de grote publiekstrekker de Toppers. De brandweer en politie zijn bang dat er teveel mensen afkomen op de vier jolige muzikanten en dat daardoor mensen verdrukt worden. Het gratis festival heeft een vergunning voor zo'n vijfduizend toeschouwers. Onder dit publiek staan ook vaak bekende Nederlanders als André van Duin en Paul de Leeuw. Als de Toppers optreden denkt de politie dat er zeker 15.000 toeschouwers op afkomen en dat is simpelweg vragen om problemen.

Festival afblazen

De organisator, Jan de Bie, van het historische festival heeft flink de pest in over het besluit van de burgemeester. Hij noemt het een schande dat de gemeente zo'n grote act op het laatste moment verbiedt. Alles staat al klaar voor het optreden dat zondag 18 september zou plaatsvinden, maar nu gaat het gewoon niet door omdat de gemeente het zegt. De Bie overweegt nu zelfs om het hele festival af te zeggen.

UPDATE: Compromis

De festivalganger kan opgelucht ademhalen en zich alsnog klaarmaken voor het weekendfeest. Jan de Bie en burgermeester Eberhard van der Laan hebben samen een oplossing gevonden. Het festival gaat gewoon door, maar in plaats van de vier Toppers komen er slechts twee optreden. Geniet zondag dus van een opgewekt meezingfestijn samen met René Froger en Gerard Joling. Gordon en Jeroen blijven thuis.

De organisator van Jordaan Festival overweegt het hele evenement af te blazen
Lees meer nieuws over de Jordaan in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-09-16 15:50:26 · Gepubliceerd: 16 september 2011 - 241