1

Maak een film met Paul Verhoeven

Nederlandse filmmaker start project en betrekt het publiek bij maken film.

Nederlands Film Festival 2011 Nieuws door

archief oud artikel 22 september 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Heeft het Nederlands Film Festival je op ideeën gebracht, ga dan aan de slag om een speelfilm in elkaar te zetten. Nederlandse filmmaker Paul Verhoeven vraagt om hulp van het publiek bij het maken van zijn nieuwste film.

Bij filmmaker Paul Verhoeven zijn nieuwste project 'Entertainment Experience' krijgt iedereen de kans om als regisseur aan de gang te gaan. De eerste drie minuten van het script zijn op papier gezet, maar de rest wordt bepaald door het publiek. Verhoeven wil op deze manier iedereen de gelegenheid bieden om zich te laten zien aan de top van de Nederlandse filmindustrie.

Publiek mag kiezen

De eerste scène ligt dus al vast, maar het publiek vult de rest van de film in. Zij beslissen welke fragmenten er in de voorstelling komen, welke acteurs en welke muziek eronder komt. Het eindresultaat is in de zomer van 2012 klaar en gaat dan in première. Daarnaast maakt de regisseur zelf ook nog een film gebaseerd op inspiratie vanuit het publiek en aspirant filmmakers. "Dit wordt een prachtig nationaal avontuur!" Zo zegt de enthousiaste filmmaker tegen De Telegraaf. Het project duurt bijna een half jaar in totaal en creatieve filmliefhebbers kunnen hun aandeel leveren op de website van het project Entertainment Experience

Het publiek beslist welke acteurs meespelen en welke fragmenten gebruikt worden.

Laatst gewijzigd: 2011-09-22 11:29:40 · Gepubliceerd: 22 september 2011 - 407