Artis blij met een mandril

Mandril geboren in Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 22 september 2011 Amsterdam, Noord-Holland Gisteren kwam dierentuin Artis nog met het blijde nieuws dat er een springbokje was geboren. Vandaag is een kleine mandril reden voor een feestje.

Gisteren is rond 09:30 uur een mandril geboren in dierentuin Artis. Het is de tweede mandril die dit jaar is geboren in Artis. Het jong wordt stevig door de moeder vastgehouden, waardoor de verzorgers nog niet kunnen zien of het een jongetje of een meisje is. Dit is normaal, zo kan het jong namelijk goed bij de tepel van de moeder. Na een paar weken maakt het jong zich voorzichtig los.

Status

De mandril staat bekend om de felle kleuren. De mannetjesaap die aan het hoofd staat van de groep heeft de felste kleuren. Vrouwtjes zijn altijd minder gekleurd en twee keer zo klein als de mannetjes. Vrouwen stijgen in aanzien als zij jongen krijgen. Hoe meer jongen, hoe groter de status binnen de groep.

Na een paar weken maakt het jong zich voorzichtig los

Laatst gewijzigd: 2011-09-22 15:51:58 · Gepubliceerd: 22 september 2011 - 136

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...