Oktober Kennismaand!

Dagje strand, barbecue, Restaurantweek en NS Try Out Festival

Redactioneel door

archief oud artikel 27 september 2011 Cultuur Er is weer een heerlijk zomers weekend in het vooruitzicht! Vier de zonnige dagen met leuke tips van DagjeWeg.NL. Ga een dagje naar het strand, geniet van een lekkere barbecue of doe mee met een activiteit van de Oktober Kennismaand. Lees de nieuwsbrief van DagjeWeg.NL!

 
DagjeWeg.NL
Tip: LuxeVakantiehuizen.nl

Oktober Kennismaand!

In oktober vallen de blaadjes van de bomen, en gaat de klok weer een uur achteruit, maar wist je dat oktober ook de Oktober Kennismaand is? Dit jaar is het thema van de kennismaand 'Actie Reactie'. Ga op ontdekkingstocht en ontdek de wereld van techniek en wetenschap.

Feest mee op het station!

Nog tot en met 15 oktober is het elk weekend tijd voor het NS Try Out Festival. De redactie van DagjeWeg.NL reisde af naar station Amersfoort en werd compleet verrast. De knallende live muziek rolde van de trappen af naar het perron. Een groot geel bord boven de ingang van het Centraal Station zegt het nog een keer: "Welkom op het NS Try Out Festival!".

NS
 

Zomerse dagen aan het strand

Het is bijna niet te geloven, maar er komt weer een zomers weekend aan! Vooral zaterdag wordt een heerlijke zonnige dag. Tijd voor een dagje strand! De leukste stranden en zwembaden zijn te vinden op DagjeWeg.NL, in het bos, bij een waddeneiland, of gewoon in Scheveningen of Zandvoort. Vier het allerlaatste restje zomer!

Strand
 

Groene barbecue in het park

Hoe sluit je een zonnige dag in het park nou beter af dan met een lekkere barbecue met vrienden en familie? Rijg wat mals vlees aan een spies, ontkurk een fles rosé en blijf in het park totdat de zon op komt. Maar hoe zit het met barbecueën, waar mag het wel en waar is het verboden? DagjeWeg.NL nam de proef op de som in Utrecht en Amsterdam.

Barbecue
 

Smullen tijdens de Restaurantweek

Uit eten gaan is leuk, maar kan heel prijzig zijn. Speciaal voor de mensen die niet teveel geld willen besteden aan een etentje buiten de deur, is het tot en met zondag Restaurantweek. De mooiste restaurants serveren het heerlijkste eten voor een leuk prijsje. Reserveer snel en schuif aan tijdens de Restaurantweek en geniet van de heerlijkste gerechten.

Restaurant

Nieuwste tips

Dagje Amsterdam? Maak een rondvaart door Amsterdam met de Blue Boat Company. Of bekijk de stad vanaf de weg én het water met de Floating Dutchman. Bezoek op 5 november een gevangenis, huis van bewaring of een jeugdinrichting tijdens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Schrijf u in voor 16 oktober! Lekker actief bezig zijn? Organiseer dan een groepsuitje op de step en ontdek het prachtige Amersfoort!

Blue Boat Company

Floating Dutchman

Open dag DJI

Groepsuitjes op de step

Blue Boat Company Floating Dutchman Open dag DJI Groepsuitjes op de step
 

Laatst gewijzigd: 2011-10-11 12:31:07 · Gepubliceerd: 27 september 2011 - 205

Dit past bij 'Oktober Kennismaand!'