1

Luister naar middeleeuwse koren

Op Korendag draait het om muziek van voor de 16e eeuw

Archeon Nieuws door

archief oud artikel 8 oktober 2011 Cultuur Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Muziek is niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar dat was in de middeleeuwen niet anders. Op de markt werden vrolijke deuntjes gespeeld, maar ook tijdens feesten op kastelen. De liederen uit de middeleeuwen gaan vooral over liefde en stoere ridders. Beleef de geschiedenis dit weekend bij Archeon in Alphen aan den Rijn tijdens de middeleeuwse Korendag.

Voor de twaalfde keer organiseert Archeon de korendag 'voor Kerck ende Croegh'. In het attractiepark in Alphen aan den Rijn komen dit weekend verschillende koren uit Nederland samen. Verspreid over het grote geschiedenispark zingen de koorleden de mooiste liederen van componisten die voor de 16e eeuw geboren zijn. Luister bijvoorbeeld naar de Minderbroeders die Gregoriaanse liederen laten horen of naar het vierstemmig gezang van Die Gouwe Sanghers. De optredens vinden plaats in het Romeinse Badhuis, het middeleeuwse stadje Gravendam en in het Klooster en het Koopmanshuis. Kijk voor het programma van zondag 9 oktober op de website van Archeon.

De koren zingen de mooiste liederen van componisten uit de middeleeuwen
Ontdek meer leuke activiteiten in Alphen.

Laatst gewijzigd: 2011-10-07 16:32:02 · Gepubliceerd: 8 oktober 2011 - 365

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!