Stevige herfstwandelingen

Wandelen in een hortus of door historisch Maastricht

Herfstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 11 oktober 2011 Natuur De herfst is nu dan toch echt begonnen. Buiten is het grauw en grijs, de wind raast door de bomen en zonder jas kan nu echt niet meer. De redactie van DagjeWeg.NL weet hoe je toch kan genieten van deze vaak zo sombere periode. Trek je laarzen aan, sla een sjaal om en trek eropuit met één van deze bijzondere wandelingen.

Groene foto's

De Hortus Botanicus in Leiden is een tuin die elk seizoen wel iets moois te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de wintertuin met een grote verzameling Cycaspalmen en vleesetende planten. Ook zijn er een aantal tropische kassen, waar ook zonder een lekker temperatuurtje de prachtigste planten bloeien. Met de Groenfoto-wandeling geniet je van al het moois van deze tuin en leer je ondertussen kijken als een echte groenfotograaf. Met veel praktische tips kom je thuis met de mooiste kiekjes.

Zoeken naar bevers

Struin samen met Staatsbosbeheer door natuurgebied de Groenlanden op zoek naar bevers. De boswachter neemt je mee naar delen van het gebied, waar je anders helemaal niet mag komen. Je loopt dwars door het leefgebied van de bevers en grote grazers en kriskras langs de sporen van verschillende wilde dieren die hier leven. Vergeet ook hier je fototoestel niet!

Maastricht, Molenstad?

De Limburgse hoofdstad Maastricht wordt ook wel 'Molenstad' genoemd. Ga mee met een wandeling vanaf de Bisschopsmolen, die maak je aan de hand van tekst- en beeldmateriaal. Zo kijk je op een bijzondere manier naar oude ambachten de historische Maastrichtse molens. De dag begint met koffie en vlaai en eindigt met een heerlijke boerenlunch.

Zondagmiddagwandeling

Op zondag zijn de winkels dicht, maar de natuur sluit haar deuren nooit! Wat dacht je van een mooie zondagmiddagwandeling door Trompenburg Tuinen Arboretum. Elke zondagmiddag in oktober en november staat er een gids klaar die alle hotspots van de tuin verklapt. De tuin heeft elke maand een ander thema! Het thema van oktober is 'Eiken'. Dat belooft wat!

Natuurweek

Friesland staat bekend om het fierljeppen en het zoete suikerbrood, maar de noordelijke provincie heeft ook prachtige natuur! Tijdens de Gaasterlandse Natuurweek kun je genieten van al het moois van Friesland. Het thema is 'De bossen'. Er zijn allerlei leuke activiteiten, zoals kookworkshops of boomhutten bouwen. Maak ook een mooie natuurwandeling door de bossen van Gaasterland onder leiding van een gids en kom op plaatsen waar nog nooit iemand geweest is.

Vind nog veel meer leuke activiteiten voor in de herfstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2011-11-01 08:04:49 · Gepubliceerd: 11 oktober 2011 - 1133