1

Kreeg Vincent van Gogh de kogel?

Geen zelfmoord van Van Gogh

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 17 oktober 2011 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Vincent van Gogh is vermoord. Dat beweren twee Amerikaanse schrijvers na tien jaar onderzoek. Weg met de legende dat Van Gogh zelfmoord pleegde!

De schrijvers, Steven Naifeh en Gregory White Smith, geloven dat een schietincident Van Gogh fataal werd. Ze presenteren hun ontdekkingen in een negenhonderd pagina's tellende biografie van Van Gogh: 'Van Gogh: The Life'.

Legende

Volgens de legende schoot Van Gogh zichzelf in zijn borst en liep vervolgens nog bijna twee kilometer op zoek naar hulp. Twee dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Naifeh en White Smith twijfelen aan deze doodsoorzaak ook vanwege het feit dat het wapen en zijn schildersspullen nooit teruggevonden zijn.

Het Amerikaanse actualiteitenprogramma 60 Minutes van CBS wijdde gisteravond een uitzending aan de biografie. Bekijk het item hieronder:

In het NRC Handelsblad van vanmiddag staat een uitgebreid artikel over 'Van Gogh: The Life'.

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:07:37 · Gepubliceerd: 17 oktober 2011 - 142

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.