1

Vier feest met het oude Amsterdam

Amsterdam viert vandaag haar 736e verjaardag. Kom ook feestvieren!

Dagje weg in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 27 oktober 2011 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam is jarig! Precies 736 jaar geleden werd Amsterdam voor het eerst genoemd in de handelsdocumenten. Daarom wordt 27 oktober aangehouden als verjaardag van de bruisende hoofdstad. Kom ook feestvieren en eet een taartje mee!

In het Stadsarchief is het oude handelsdocument uit 1275 vandaag te zien. Daarin staat hoe graaf Floris V toestemming geeft aan een kleine nederzetting bij een dam in de Amstel, om handel te drijven zonder tol te hoeven betalen. Dit is de oudste geschreven vermelding van de nu bruisende hoofdstad en wordt daarom aangehouden als verjaardag van Amsterdam. Elke bezoeker van het archief heeft gratis entree en krijgt een stukje verjaardagstaart.

In het stadsarchief krijgt elke bezoeker vandaag gratis verjaardagstaart!

Feestje voor de monumenten

Ook in het Amsterdam Museum is het vanavond feest. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad houden voor de gelegeneheid een discussie over het behoud van monumenten in de oude binnenstad. Natuurlijk heeft ook deze avond een feestelijk karakter. Er is slechts plaats voor honderd feestgangers, dus meld je snel aan op de website van de vereniging.

Laatst gewijzigd: 2011-10-27 08:54:21 · Gepubliceerd: 27 oktober 2011 - 231