1

Madurodam vijf maanden potdicht

Madurodam sluit vanwege grote verbouwing

Madurodam Nieuws door
Madurodam uitje toeristen
 

archief oud artikel 1 november 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Wie vandaag een dagje naar Madurodam wil, komt van een koude kermis thuis. Het miniatuurpark sloot gisteren haar deuren en blijft vijf maanden dicht vanwege een grote verbouwing.

Madurodam is niet voor publiek toegankelijk tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012. In 2012 viert het park haar zestigste verjaardag en om dat goed te vieren moet het park tot in de puntjes verzorgd zijn. De verbouwing kost acht miljoen euro. De thema's 'water als vriend en vijand', 'oude binnensteden' en 'Nederland als inspiratiebron voor de wereld' moeten in 2012 beter uit de verf komen.

Nieuwe attracties

Ook komen er nieuwe attracties. Zo kunnen bezoekers volgend jaar zelf het schaalmodel van de Oosterscheldekering bedienen, een polder leegpompen of zelf schepen laden en lossen in de haven van Rotterdam.

Het park bestaat al sinds 1952 en is opgericht ter nagedachtenis aan verzetsheld George Maduro. Een student uit Curaçao die Nederland verdedigde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

In 2012 viert het park haar zestigste verjaardag
De redactie van DagjeWeg.NL nam nog snel een kijkje voordat Madurodam haar deuren sloot. Lees: Klein maar fijn?

Laatst gewijzigd: 2011-11-01 07:59:54 · Gepubliceerd: 1 november 2011 - 279

Dit past bij 'Madurodam vijf maanden potdicht'