Minutes of fame met een zelf ontworpen tas

Ontwerp een tas en krijg een plekje in het Tassenmuseum

Tassenmuseum Hendrikje Nieuws door

archief oud artikel 7 november 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Alle creabea's van Nederland opgelet! Tassenmuseum Hendrikje daagt iedereen uit om de mooiste tas om mee te slaan te ontwerpen. Wordt jouw tas de winnaar van de Leather Design Prijs? Dan is die binnenkort te zien in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Al sinds 2003 wordt de Leather Design Prijs uitgereikt aan de creabea die de mooiste tas kan maken. Dit jaar is het thema: het pittigste meptasje. De tas moet gemaakt zijn van leer en er moeten bijzondere leertechnieken te zien zijn. Het woord 'pittig' mag je interpreteren zoals je zelf wilt. Het winnende ontwerp wordt dertig keer gemaakt en krijgt een mooie plaats in de tentoonstelling bij Tassenmuseum Hendrikje. Een ontwerp inzenden kan tot 20 november 2011. De winnaar wordt 14 december 2011 bekend gemaakt.

Meptasje

Het 'meptasje' dateert uit de jaren zestig, toen vrouwen altijd met een tasje op stap gingen. Daarmee konden zij honden van zich afslaan, dieven een klap op hun hoofd geven, of een winkelkarretje dat de heuvel afrijdt tegenhouden. "Een meptasje gaf elke vrouw zekerheid", aldus het Tassenmuseum.

Met een meptasje konden vrouwen honden van zich afslaan

Laatst gewijzigd: 2011-11-07 15:12:00 · Gepubliceerd: 7 november 2011 - 238