1

Amerigo met pensioen

Paard van Sinterklaas geniet op de Veluwe

Nieuws door

archief oud artikel 9 november 2011 Cultuur Dordrecht, Zuid-Holland Aanstaande zaterdag is Sinterklaas weer in Nederland. De landelijke intocht is dit jaar in Dordrecht, maar zonder Amerigo. Het paard van Sinterklaas gaat namelijk met pensioen.

Ruim twintig jaar zat Sinterklaas op de rug van de trouwe witte schimmel Amerigo. Maar nu is het dan toch echt voorbij en dit jaar zal een andere witte schimmel de goedheiligman dragen. "Hij heeft zijn oude dag meer dan verdiend", zegt het voormalig diensthoofd van de Dienst Levende Have van de KLPD Pieter Wiersinga woensdag in het Algemeen Dagblad. Het paard geniet van zijn pensioen in een wei op de Veluwe. Amerigo was vooral heel rustig en dat is onmisbaar voor het karakter van het paard van Sinterklaas.

Intocht

Zaterdag 12 november zet Sinterklaas voet aan wal in Dordrecht. Aan het eind van de ochtend vaart Pakjesboot 12 de Wolwevershaven binnen. De rijtoer gaat via de Nieuwe Haven, langs de Grote Kerk en Stadhuisplein naar het Scheffersplein in het centrum van Dordrecht.

"Hij heeft zijn oude dag meer dan verdiend"
Lees ook: Sinterklaas, hij komt voor intochten in heel Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-11-09 10:42:44 · Gepubliceerd: 9 november 2011 - 232

Dit past bij 'Amerigo met pensioen'