1

Op bezoek bij Sint in Hoorn

Bekijk werkkamer Sinterklaas in Westfries Museum

Sinterklaas logeert in het Westfries Museum Nieuws door

archief oud artikel 14 november 2011 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Op zijn bureau staat een foto van Dieuwertje Blok, en in zijn iets te krappe hemelbed staan sporen van teennagels. Bekijk het tweede huis van Sinterklaas in het Westfries Museum in Hoorn.

De meeste nachten brengt Sinterklaas door in het Huis van Sinterklaas in Dordrecht. Maar de goedheiligman heeft nog een optrekje in Nederland, namelijk in de mooiste vertrekken van het Westfries Museum in Hoorn. Hier heeft Sint een werkkamer, een slaapkamer, een eetkamer en een inpakkamer.

Dieuwertje Blok

Elke kamer heeft iets bijzonders. Op het bureau in zijn werkkamer staat een foto van Dieuwertje Blok. Die vindt Sinterklaas namelijk erg leuk. In de eetkamer hangen allemaal mooie foto's van de Sint, die zijn gemaakt door fotografe Inge Bruinsma uit Medemblik. In het hemelbed in zijn slaapkamer zie je de sporen van de teennagels van de goedheiligman. Het bed is namelijk een beetje te krap. Sinterklaas heeft ook zeven paar pantoffels. Ze zijn speciaal voor Sint gemaakt door zeven textielkunstenaressen.

De Pieten zijn in ieder geval in het weekend in het Westfries Museum. Of Sint er is hangt af van zijn drukke programma. Het museum is ook op 5 december 2011 open.

Op het bureau in zijn werkkamer staat een foto van Dieuwertje Blok

Laatst gewijzigd: 2011-11-14 14:15:12 · Gepubliceerd: 14 november 2011 - 408