1

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Leukste tips voor het weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 24 november 2011 Cultuur Het is weer bijna weekend! Wat staat er op de planning? Kom glasblazen op de Country & Christmas Fair, bezoek het IDFA of gooi je oude kleren weg op de WinterFashionFair. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Pepernoten bakken

Ontmoet Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in Ouwehands Dierenpark Rhenen tijdens het Park van Sint. Neem acrobatenles bij de Pieten en ga uit je bol tijdens de Pietenparty. Bak lekkere pepernoten in de Pepernotenfabriek en word een echte hulppiet met een officieel Pietendiploma! Win vrijkaartjes bij DagjeWeg.NL voor 'Park van Sint'!
26 en 27 november van 10:00 uur en 17:00 uur
Toegangsprijs is € 19,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen.

Grappenmakers

Zaterdag is het alweer tijd voor de finale van het grootste cabaretfestival van Nederland: Cameretten 2011. Het festival vond voor de allereerste keer plaats in 1966. Er bestaat niet zoiets als een comedy- of cabaretopleiding. Daarom heeft Cameretten een traject waarbij de toekomstige cabaretiers worden geholpen een opstap te maken naar een professionele carrière. Afgelopen weken hebben allerlei grappenmakers gestreden voor een plekje in de finale van dit bijzondere evenement. Zaterdag is de grande finale in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
26 november om 20:00 uur.
Toegangsprijzen tussen € 17,- en € 52,-.

Mike Tyson

Het International Documentary Film Festival Amsterdam wordt dit jaar voor de 24e keer gehouden en heeft als doel om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Kijk naar creatieve documentaires over Hollandse Meesters in de 21e eeuw, luister naar het provocerende verhaal over het leven van bokser Mike Tyson of kom te weten hoe een heerlijke maaltijd op ons bord komt tijdens de documentaire 'Enjoy Your Meal: How Food Changes the World'.
Nog tot en met 26 november

A capella

Sinterklaas is het land nog niet uit of kerst wint alweer terrein in Nederland. Dit weekend is Kasteel de Haar omgetoverd tot een winters sprookje. Heel veel lichtjes, vuurkorven, kerstbomen en een overdekte ijsbaan zorgen dat kerst al in november begint. Bekijk hoe een kerstbal geblazen wordt, geniet van bijzondere goocheltrucs, of kom zo'n heerlijke kerstkrans van chocola proeven. Ook zijn er allerlei leuke optredens, zoals een zangkoor in de open lucht. Kerst beleef je op de Country en Christmas Fair.
Nog tot en met 26 november
Toegangsprijs is € 16,50 voor volwassen en € 10,- voor kinderen.

Shoppen in de dierentuin

Buiten wordt het steeds kouder en die luchtige bloesjes en wapperende jurkjes kunnen nu echt niet meer. Geen idee wat je met al die overbodige kleding moet? Kom naar de WinterFashionFair in Taman Indonesia. Dierenpark Taman Indonesia viert de winter. En bij de winter hoort een nieuw outfit, compleet met muts en wanten! In het dierenpark is een KledingRuilMarkt, Vintage Wall, Shoe Shell en Freubelhoek. Natuurlijk mogen ook de lekkere namiddag- cocktails en Indonesische tapas niet ontbreken!
26 november van 14:00 uur tot 17:00 uur
Toegangsprijs is € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen

Vind nog veel meer leuke uitstapjes op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-11-24 11:15:07 · Gepubliceerd: 24 november 2011 - 503