1

Wees welkom bij Wereldkerstcircus Carré!

Aanschouw de beste acts ter wereld tijdens het kerstcircus in Carré

Wereldkerstcircus Carré Nieuws door

archief oud artikel 22 december 2011 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland Hooggeëerd publiek, laat de monden maar openvallen van verbazing bij de meest spectaculaire circusacts ter wereld! Het Wereldkerstcircus Carré is weer in het land en brengt dit jaar een ode aan theateroprichter Oscar Carré, die ook wel de circusvorst wordt genoemd. Om zijn sterfdag, precies honderd jaar geleden, ter gedenken zijn de beste circusartiesten wereldwijd naar Nederland gehaald. Neem plaats in het circus!

De eerste voorstelling van het Wereldkerstcircus is vandaag te zien in het Amsterdamse theater Carré. De 27e editie van het spectaculaire kerstcircus is een ode aan de oprichter van dit theater, Oscar Carré. Voor dit programma wordt dan ook alles uit de kast gehaald en de allerbeste artiesten uit de internationale circuswereld staan samen op het podium. Enkele van deze acts beschikken over de Gouden Clown, een prestigieuze prijs die elk jaar wordt uitgereikt op het Internationale Circusfestival in Monte Carlo.

Beste internationale circusartiesten

Een van de artiesten die dit jaar op het programma staan is clown Bello, die in Monte Carlo de hoogste onderscheiding van de circuswereld won. In Amerika trad hij regelmatig op in stadions voor meer dan 120.000 mensen, maar hij verlangt terug naar de intieme sfeer van "het circuspaleis Carré". Ook de beste dompteur ter wereld staat in het kerstcircus in Amsterdam. Leeuwentemmer Martin Lacy komt met het grootste leeuwennummer ter wereld naar het circus en neemt zestien leeuwen mee. Ook adembenemend is de vliegende trapeze van het Nationaal Circus van Pyongyang uit Noord-Korea. Het kerstcircus is altijd een combinatie van het klassieke circus en het moderne theatrale circus. Kom ook genieten van de bijzondere sensatie! Het circus speelt van 22 december t/m 8 januari 2012.

Laatst gewijzigd: 2011-12-24 23:22:30 · Gepubliceerd: 22 december 2011 - 1297