Leer Indonesië kennen bij Burgers' Zoo

Burgers' Zoo |  
Nieuws door

Bezoek de Indische markt tijdens Winter Pasar Malam in Arnhemse dierentuin

27 december 2011 Cultuur Arnhem, Gelderland Waan je in Indonesië tijdens de grote Indische markt in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo. Tijdens Winter Pasar Malam staan er ruim zestig Indische stands, geven dansgroepen een voorstelling en leer je traditionele zelfverdedigingstechnieken in het dierenpark. Kom ook naar de tropische jungle van Burgers' Zoo!

In de tropische jungle van dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem staan ruim zestig marktkramen, vol Indische producten en gerechten. Ook staan er twee podia opgesteld waar zang- en dansgroepen uit de Indische archipel hun kunsten vertonen. Deze Winter Pasar Malam is ideaal om even de kou te ontvluchten, want de markt wordt gehouden in het volledig overdekte tropische regenwoud van de dierentuin en is daarmee uniek in Nederland.

Neem een kijkje bij de dieren

Naast de Indische markt en optredens, kan er ook een kijkje achter de schermen genomen worden bij de olifantenstal en de Ocean. In de Desert staan marktkraampjes opgesteld, vol met informatie over de dieren die daar rondlopen. Bekijk de nachtverblijven van de beren, apen, slangen en varanen in de Rimba. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen tijdens Winter Pasar Malam, want in het Park Restaurant zijn leuke kinderactiviteiten te doen.

Praktische informatie

De Indische wintermarkt wordt op dinsdag 27 december om 15:00 uur geopend door Indonesische dansers die een traditioneel ritueel opvoeren. Vervolgens pakt de 89-jarige Paatje Phefferkorn het podium om verschillende technieken uit de Indonesische zelfverdedigingskunst Pencak Silat te demonstreren. Phefferkorn is in Bandung geboren en heeft een Jappenkamp overleeft. Hij zet zich al jarenlang in voor het behoud van de Indische cultuur. De markt is te bezoeken tot en met 7 januari 2012, met uitzondering van oud- en nieuwjaarsdag. Het park blijft extra lang open tijdens de marktdagen, namelijk tot 20:00 uur. Vanaf 15:00 uur krijg je elke dag 50% korting op toegangskaartjes.

Ontdek meer leuke uitstapjes tijdens de kerstvakantie.

Laatst gewijzigd: 2011-12-27 11:17:58 · Gepubliceerd: 2011-12-27 10:26:00 - 879