Ontmoet de sprookjes van Grimm

Rapunzel familietheater in de Sassenpoort | Nieuws door

Zwolle verandert in een sprookjesachtige Grimmstad

27 december 2011 Cultuur Zwolle, Overijssel Kom naar de gezellige binnenstad van Zwolle waar het barst van de sprookjes. De stad wordt omgetoverd tot Grimmstad en staat helemaal in het teken van de ruim tweehonderd verhalen die de gebroeders twee eeuwen terug verzameld hebben. Om het Grimmjaar goed te beginnen worden er nu al leuke sprookjesachtige activiteiten georganiseerd.

De sprookjes van de gebroeders Grimm horen bij de meest populaire vertellingen ter wereld. Om te vieren dat de creatieve broers precies tweehonderd jaar geleden al deze verhalen opgeschreven hebben, verandert Zwolle voor een jaar in een echte Grimmstad. Er zijn tal van leuke activiteiten te doen, die allemaal te maken hebben met de kinderlegendes. Ga tussen 25 december en 6 januari naar de Sassenpoort en laat je verrassen door een uniek optreden van Theatergroep De Jonge Honden. Zij laten daar het sprookje Rapunzel zien tijdens de kerstvakantie.

Op stap met de rattenvanger van Zwolle

Om het Grimmjaar goed te beginnen is er aansluitend op de voorstelling Rapunzel, een Sprookjes 3-daagse te beleven. Van 28 tot en met 30 december staan er in Odeon de Spiegel Theaters verschillende voorstellingen of ga op stap met de rattenvanger van Zwolle. Die betovert zelfs mensen die niets anders kunnen dan hem te volgen door de oude stadsstraatjes. Onderweg zijn er ook veel spannende sprookjes te zien en te horen. Met welke sprookjesfiguren sta je straks oog in oog?

Neem plaats op de Verhalenboot

Een wel heel bijzondere sprookjesvertelling vindt plaats op de Verhalenboot. Op 14 januari vertelt Willem de Ridder het verhaal van 'De duivel met de drie gouden haren' met een prachtig decor op de achtergrond. Op de interactieve website van Zwolle Grimmstad laten bezoekers hun eigen ideeën achter om er een sprookjesachtig jaar van te maken!

Ontdek meer leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-12-27 13:43:45 · Gepubliceerd: 2011-12-27 13:38:31 - 484