Dagje uit dit weekend!

Leuke tips en dagjes weg

https://www.dagjeweg.nl/kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 29 december 2011 Cultuur Het is bijna zover: het nieuwe jaar staat op het punt te beginnen. Wat te doen tijdens dit laatste weekend van het jaar? Kom klappertanden tijdens het IJsbeeldenfestival in Zwolle, schaats een rondje tussen de treinen in het Spoorwegmuseum of zing mee met Frans Bauer in het Dolfinarium. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Zwolle van ijs

Zwolle - De laatste weken zijn de temperaturen opvallend zacht in Nederland. Behalve in Zwolle. Daar is het tot en met eind januari ijskoud voor het IJsbeeldenfestival Zwolle 2011. Tientallen internationale sneeuw- en ijskunstenaars bewerkten vele duizenden kilo's ijs en sneeuw tot prachtige sneeuw- en ijsbeelden, die te zien zijn in een speciale thermische tent. Ook is er een ijsbaan in de Thorbeckegracht, een kerstmarkt, een reuzenrad, een oliebollenkraam en allerlei workshops, waar onder andere ijscarve-lessen worden gegeven. Bovendien is er ook een ijshotel voor echte overnachtingen.
Nog tot en met 29 januari 2012
Toegangsprijzen € 8,50 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen.

Maak je eigen bonbons

Nijmegen - Tijdens de maand december lukt het eigenlijk niemand om van al die lekkernijen af te blijven. Gourmetten, lekkere vette kalkoen, oliebollen, appelflappen, en ga zo nog maar even door. The Chocolate Bar zorgt er ook voor dat je maagje niet hoeft te rommelen deze kerstvakantie. Doe mee aan een workshop bonbons maken! Zo sluit je al smikkelend het jaar af en rol je het nieuwe jaar in! Kom alleen of met een groep en ga aan de slag met chocola!
31 december 2011
Toegangsprijs: € 33,75 per persoon.

Knallen in Rotterdam

Rotterdam - We kunnen de dagen alweer aftellen tot het nieuwe jaar! Het mooiste vuurwerk vind je dit jaar in Rotterdam tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht Rotterdam. Om middernacht is het een groot feest bij de Erasmusbrug en telt iedereen samen af tot 2012. En daarna knalt het meest spetterende vuurwerk zo de lucht in!
31 december 2011
Toegangsprijs: gratis.

Schaatsen in het Spoorwegmuseum

Utrecht - De rest van het jaar ruikt het er muf naar al die oude treinen die er staan. Nu ruikt het Spoorgwegmuseum vooral naar dennenbomen en oliebollen: het Winter Station is geopend! Trek de ijzers maar uit het vet! Honderden kerstbomen, duizenden lampjes, een ijsbaan met antieke carrousel en de geur van poffertjes en oliebollen: de sfeer in het Spoorwegmuseum is magisch. En het allerleukste: schaatsen zijn hier gratis te leen!
Nog tot en met 8 januari 2012
Toegangsprijzen: € 14,50 voor volwassenen en € 11,50 voor kinderen.

Frans Bauer in het Dolfinarium

Harderwijk - Het Dolfinarium laat de winter niet ongemerkt voorbij gaan. Van 26 december tot en met 30 december 2011 zingt Frans Bauer dagelijks om 18:30 uur de sterren van de hemel in DolfijndoMijn tijdens een exclusieve dolfijnenshow. Tijdens deze 45 minuten durende spectaculaire dolfijnenshow, zijn alle grote hits van Frans te horen. Het Dolfinarium is de hele kerstvakantie geopend vanaf 10:00 uur.
Nog tot en met 30 december 2011
Toegangsprijs: € 47,50 aan de kassa.

Nog meer leuke uitjes voor in de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2012-01-02 09:12:40 · Gepubliceerd: 29 december 2011 - 361