1

Bekijk nog een keer een Theo Swagemakers

Doek valt voor Theo Swagemakers museum

Haarlem Nieuws door

archief oud artikel 29 december 2011 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Het Theo Swagemakers museum sluit na bijna dertien jaar haar deuren. Zaterdag is de laatste dag dat je een blik kunt werpen op de werken van Theo Swagemakers.

Theo Swagemakers was één van de beroemdse portretschilders uit de twintigste eeuw. Naast deze werken in opdracht, vervaardigde hij vrij werk, met name stillevens, landschappen en zeegezichten. In het Theo Swagemakers museum, gevestigd in het Haarlemse Pietershuis, wordt de schilder en zijn werk geëerd. Van de 2400 werken die de kunstenaar maakte, zijn er 1300 in het Theo Swagemakers te vinden.

Het Theo Swagemakers museum is een particulier initiatief van Louis Moons. Door ouderdom en om gezondheidsredenen moet hij zijn werkzaamheden bij het museum stoppen. Het museum wordt niet overgenomen door een andere culturele instelling of de gemeente Haarlem en moet dus haar deuren sluiten. Op zaterdagmiddag zal Louis Moons samen met zijn vrijwilligers het licht van het museum uitdraaien.

Laatst gewijzigd: 2011-12-31 20:14:25 · Gepubliceerd: 29 december 2011 - 163

Dit past bij 'Bekijk nog een keer een Theo Swagemakers'