1

Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 5 januari 2012 Toerisme Het laatste weekend van de kerstvakantie is bijna aangebroken. Grijp je kans en ga een dagje weg! Paleis het Loo viert nog een restje kerst, bij FlevOnice is het tijd voor de tweede grote schaatstoertocht en in Zutphen wordt de stad versierd met wildbreien. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Een winter zoals vroeger

Zowel in Archeon als in het Nederlands Openluchtmuseum kun je de barre winters van vroeger herbeleven. In Archeon kruip je in de huid van een middeleeuwse bewoner en leer je vuur te maken, bak je stokbrood of vecht je tegen een soldaat. De sfeer wordt helemaal compleet met duizenden lichtjes, sneeuw en knapperend haardvuur. Ook het Nederlands Openluchtmuseum viert de winter. IJspret, sleetje rijden, warme chocolademelk, een knappend haardvuurtje, dansende lichtjes en spannende verhalen: wat een winter!
Archeon nog tot en met 8 januari, Nederlands Openluchtmuseum tot en met 15 januari.
Toegangsprijzen: € 17,50 voor Archeon en € 14,50 voor het Nederlands Openluchtmuseum.

Tweede schaatstoertocht bij FlevOnice

Het is dan wel geen elfstedentocht, maar de tweede grote toertocht bij FlevOnice mag er ook zeker zijn. Schaatsers kunnen zelf kiezen voor een tocht tussen de vijf en de tweehonderd kilometer. Je hoeft dus geen Sven Kramer of Ireen Wüst te heten om mee te kunnen doen. Schaatster Annie Borckink geeft het startschot voor de tocht. Zij won tijdens de Olympische Spelen goud op de 1500 meter. De Free-skate schaatstoertocht start om 8:30 uur en duurt tot uiterlijk 20:30 uur. 
8 januari om 08:30 uur.
Toegangsprijzen: € 30,- voor volwassenen en € 20,- voor kinderen, bij ter plekke inschrijven.

Nog heel even kerst op het Loo

Iedereen heeft zijn gourmetstel alweer opgeruimd en de kerstboom is bij de meesten ook de deur weer uit. Maar op Paleis het Loo is het nog een paar dagen kerst met de tentoonstelling Kerst op het Loo. Heel het paleis staat vol met kerstbomen en prachtig gedekte tafels met koninklijk zilver. De zilveren kerstballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn nog altijd bewaard gebleven. Deze versieren een kleine dennenboom, in een formaat dat zij als klein meisje zelf kon optuigen.
Nog tot en met 8 januari 2012.
Toegangsprijzen: € 12,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen.

Wildbreien in Zutphen

Het workshopatelier KreaZin gaat verhuizen. Voor de feestelijke opening kun je aanstaande zaterdag komen wildbreien in Zutphen. Wildbreien is het maken van een soort van jasje voor allerlei objecten, zoals lantaarnpalen en fietsenstallingen. Een soort graffiti, maar dan niet strafbaar!
7 januari van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijs: gratis.

Beklim de Domtoren

Speciaal voor kinderen tussen de vier en de tien jaar zijn er kinderrondleidingen in de Domtoren van Utrecht. Samen met een gids beklim je de middeleeuwse toren. Tijdens de tocht naar boven kom je alles te weten over het luiden van de klokken en het bespelen van het carillon. Na een klim van 465 treden wordt je sportieve prestatie beloond met een geweldig uitzicht! Reserveer via: +31 (0)30 236 00 10.
Nog tot en met 8 januari
Toegangsprijzen: € 9,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

De redactie van DagjeWeg.NL heeft de Domtoren al beklommen. Lees: Bloed, zweet, tranen, maar een geweldig uitzicht!.

Laatst gewijzigd: 2012-01-05 09:18:54 · Gepubliceerd: 5 januari 2012 - 418