Ontdek Utrecht in het donker!

https://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/utrecht |  
Nieuws door

Trajectum Lumen verlicht Utrechtse binnenstad

5 januari 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Ontdek de bijzondere binnenstad van Utrecht in het donker. Trajectum Lumen is een spannende ontdekkingstocht in het duister langs dertien lichtkunstwerken. Tijdens de wandeling kom je alles te weten over de kunstwerken en natuurlijk de stad zelf.

Als de duisternis neerdaalt en straatlantaarns schijnen, nemen lichtjes, schaduw en schijnwerpers bezit van de Utrechtse binnenstad. Door het centrum van Utrecht zijn namelijk diverse lichtkunstwerken te zien die deel uitmaken van het Trajectum Lumen.

De gids vertelt je alles over de lichtcreaties en de stad zelf

Elke zaterdagavond vanaf 20:30 uur kun je een stadswandeling maken door Utrecht. Een ervaren gids leidt je in anderhalf uur naar verschillende lichtkunstwerken, ontworpen door lichtkunstenaars en studenten van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht (HKU). De gids vertelt je alles over de lichtcreaties, het verhaal van Luman en natuurlijk de stad zelf. Trajactum Lumen begint bij de Vredenburg en eindigt bij de Buurkerk. Onderweg kom je langs je kerken en kelders, bruggen, grachten en werven.

Ga zelf op ontdekking!

De kunstwerken geven 365 avonden per jaar licht en zijn dus ook zonder gids te bewonderen. De routekaart is op de website te downloaden en binnenkort kunnen smartphonegebruikers zelfs een speciale Trajectum Lumen applicatie downloaden.

Wel even reserveren

Voor de wandelingen met gids zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is daarom handig om vooraf te reserveren.

Laatst gewijzigd: 2022-02-24 11:10:29 · Gepubliceerd: 2012-01-04 14:50:07 - 368