Luister naar zelfspelende instrumenten

Wat te doen in Utrecht |  
Nieuws door

Museum Speelklok laat de mooiste wintermuziek horen

5 januari 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Laat je betoveren door de bijzondere collectie van Museum Speelklok in Utrecht. Het museum beschikt over een groot aantal zelfspelende muziekinstrumenten, waarvan sommigen al in de 15de eeuw gemaakt zijn. Speelklok is helemaal gehuld in winterse sferen en geeft mooie concerten, uitgevoerd door deze zelfstandige muziekinstrumenten.

In het museum in Utrecht staan nog steeds kerstbomen te pronken met hun mooie lichtjes, er is warme chocolademelk en zelfspelende instrumenten spelen vrolijke kerstliederen. Een van de kerstbomen draait continu in de rondte, terwijl het kerstmelodieën laat horen. Elk uur starten er gratis rondleidingen in het museum, langs de collectie automatisch spelende muziekinstrumenten. Deze komen uit de 15de eeuw tot op heden en elk intrument heeft een eigen programma, waardoor het zonder hulp van iemand muziek kan laten horen.

Zing mee met bekende deuntjes

Zo staat er een enorm kermisorgel die bekende deuntjes als 'Flappie' van Youp van 't Hek laat horen, terwijl een oude platenspeeldoos het klassieke 'Hark the herald angels sing' van Mendelssohn speelt. Zing mee uit volle borst of luister naar een heel kwetsbaar liedje. De kerstconcerten en gratis rondleidingen in Museum Speelklok duren nog tot en met 6 januari. Een heerlijke binnenactiviteit tijdens de stormachtige dagen in de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2012-01-05 09:26:26 · Gepubliceerd: 2012-01-05 08:36:10 - 347